Rättegång mot Hells Angels flyttad till Göteborg

Den 5 maj överfölls en familjefest anordnad av Svineri MC i Kalmar av en större grupp män. Fler medlemmar i Svineri MC misshandlades grovt framför kvinnor och barn. En fick livshotande skador men överlevde efter vård på sjukhus. De som attackerade var med all sannolikhet från Hells Angels MC och dess supportergrupp Red & White Crew. De flesta kunde gripas väldigt snabbt och många kan knytas till överfallet med tekniska bevis som DNA, blod och stulna ägodelar som västar, mobiler och plånböcker.

17 män har suttit häktade sen de greps direkt efter överfallet. Nu åtalas 19 män vid Göteborgs tingsrätt dit rättegången flyttat grund av att Kalmar tingsrätt saknar de säkerhetsfaciliteter som krävs och Malmö tingsrätts säkerhetssalar är upptagna. De flesta av de åtalade är bosatta i Skåne, men en del kommer från andra håll. 3 är från Helsingborg, 3 från Malmö, 3 från Bjuv och en vardera från Perstorp, Staffanstorp, Svedala, Tomelilla, Svalöv, Kävlinge, Stockholm, Södertälje, Växjö och Karlskrona.

Det handlar om den största rättegången mot ett kriminellt gäng någonsin i Göteborg och en av de största i Sverige genom tiderna. Sannolikt kan endast rättegången mot Södertäljenätverket sägas vara större även om antalet åtalade i den är färre än i denna rättegång mot Hells Angels. Polisen räknar med att många medlemmar från Hells Angels kommer att vara åhörare under rättegången. Många HA-medlemmar från olika delar av Sverige är i Göteborg då Hells Angels Gothenburg ordande en fest för andra HA-medlemmar den gångna helgen. Något som föranledde en razzia mot HA:s tillhåll i Olofstorp.

Anledningen till överfallet på Svineri MC verkar något oklart men media spekulerar i att det kan ha handlat om att Svineri MC förde samtal med Outlaws MC.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Rättegång mot Hells Angels flyttad till Göteborg”

Kommentarer är stängda.