Framgångar för egyptiska protester?

Enligt uppgifter i internationell och svensk media har Egyptens president, Muhammad Mursi, dargit tillbaka det dekret som skulle ge honom ökad makt. Folkomröstningen om författningen ska dock fortsatt hållas den 15 december. Något som oppositionen är kritisk till eftersom man menar att Mursis tillbakadragande av dekretet i det läget är meningslöst.

En liten seger kanske det är, men inte tillräckligt menar många oppositionella, varav en del fortfarande vägrar träffa Mursi för diskussioner. De kräver att folkomröstningen ställs in som villkor för att träffa Mursi.

Samtidigt har också oron för militär inblandning i konflikten ökat då armén gått ut med en varning i de statliga TV-kanalerna där man understryker vikten av att konflikten löses genom dialog.

Att Mursi dragit tillbaka dekretet visar att folkliga protester kan löna sig och det återstår att se om protesterna nu fortsätter för att också sätta stopp för folkomröstningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements