Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson anmäld för utpressning

Enligt ett pressmeddelande från 24 Group Holding (en koncern som innehåller diverse guldhandelsbolag, däribland varumärket SMS Guld) har Stefan Eriksson, också kände som Tjock-Steffe, ägnat sig åt utpressning mot dem och att de därför polisanmält honom:

Anmälan görs sedan Stefan Eriksson tidigare i veckan riktat krav på 3,28 miljoner kronor mot bolagsgruppen.

”Både Christopher Clewehielm, Mattias Ahlberg, Henric Clewehielm och Johan Enander har valt att polisanmäla Stefan Eriksson för hot och utpressning. Beteendet är fullständigt oacceptabelt varför en polisanmälan är det enda alternativet”, skriver 24Group i ett pressmeddelande på fredagen.

Bolaget offentliggör samtidigt både ett e-postbrev samt ett dokument där den påstådda skulden summeras. I brevet skriver Stefan Eriksson att ett ”fortsatt samarbete” inte är möjligt och att han därför vill ha tillbaka de pengar som han investerade 2008. Investeringen var från början 250.000 euro enligt brevet.

”Om ni motsätter er denna enkla uppgörelse kommer hela summan av skulden att överlämnas för indrivning via kronofogde och tingsrätt av mitt juridiska ombud, samt att jag då lika väl kan offentliggöra min delaktighet i rörelsen. Detta kommer ske genom känd press och via väl upparbetade kontakter inom jounarlistiken”, heter det i brevet.

Bakgrunden till det hela är att en av Stefan Eriksson gamla brottspartners (i den så kallade Uppsalamaffian), Johan Enander, länge arbetat i företagsgruppen, bland annat i bolagets SMS Guld. Denne vill dock inte längre ha någon som helst kontakt med Stefan Eriksson:

”Johan Enander har, som han själv och företaget där han är anställd tidigare berättat i media, startat ett nytt liv och bestämt tagit avstånd från det kriminella livet sedan länge. Sedan 2004 har inte Enander haft någon relation med Stefan Eriksson och precis så vill han att det ska fortsätta liksom övriga berörda”, skriver 24Group.

Företaget som grundats av familjen Clewehielm hävdar att det inte finns någon som helst rättmätighet i Stefan Eriksson krav på bolaget. Han har inte varit medgrundare till SMS-Guld och har aldrig haft med företaget att göra.

Stefan Eriksson har figurerat i en rad brottshärvor i såväl USA som Sverige men har numera suttit av sina straff.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements