Ytterligare en svensk dömd för mord i Thailand

När nu ytterligare en svensk dömts för ett mord i Thailand år 2011 på en annan svensk så är det två personer som dömts för mordet. Både två är dömda till livstid. Den tidigare dömde mannen är Johan Sebastian Ljung. Han har tidigare dömts flera gånger i Sverige och har blivit åtalad för bland annat misshandel, skadegörelse och olaga hot. Han har också belagts med kontaktförbud.

Den nu dömde mannen är Tommy Viktor Söderlund. Han har tidigare dömts för narkotikabrott i Sverige.

Mannen som mördades var Maksim Schantz, också han från Sverige. Han ska ha kommit över bevis på fiffel och en lista på eventuellt lurade svenska kunder i ett bolag som Tommy Viktor Söderlund och ytterligare en annan svensk, Johan Hellbacken, tillsammans drivit. Ett fiffelbolag, ett callcenter- och telemarketingbolag  i Thailand.

Johan Hellbacken är inte inblandad i mordet även om också han först sågs som misstänkt. Hellbacken och Söderlund har dock tidigare gripits i Thailand för telemarketingfiffel och ekonomisk brottslighet.

De två dömda svenskarna menar att det inte var ett mord utan en olyckshändelse.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements