Elitfotbollspelare misstänkt för olaglig uthyrning och olaga hot

Förra veckan greps en fotbollsspelare som misstänkt för olaga hot och olagliga uthyrning av bostäder vid Januarigatan i Kortedala. Bostäderna ligger enligt media i en tidigare industrifastighet som inte är godkänd för boende vilket tidigare påpekats för ägarna av fastigheten, som enligt uppgift är Porslinet Fastigheter AB. De hýrdes trots förbud ut till flyktingar som nyligen anlänt från Syrien:

Det var vid lunchtid på torsdagen i förra veckan som polisen kallades till en industrifastighet i Göteborg. Polisen bistod räddningstjänsten som hade förbjudit fastighetsägaren, fotbollsspelarens bolag, att hyra ut brandfarliga lokaler som bostäder.

– Vissa av de boende lämnade omgående efter att vi kommunicerat att det fanns en fara för deras hälsa att bo kvar men vissa stannade för de hade ingenstans att ta vägen, säger fotbollsspelaren.

I lokalerna, som bedöms som otjänliga och direkt farliga som bostäder, bodde mestadels nyanlända flyktingar från Syrien. När Försäkringskassan gjorde ett oanmält besök i våras fann de att flera boende hyrde rum utan fönster och lokalerna ska också sakna andra flyktvägar vid händelse av brand.

Den misstänkte fotbollspelaren förnekar brott och menar att han inte hotat någon:

I samband med kontrollen av fastigheten greps fotbollsspelaren och en annan man misstänkta för olaga hot riktade mot personer på platsen. Spelaren och mannen anhölls senare under torsdagen, innan de försattes på fri fot under fredagen.

Fotbollsspelaren förnekar helt anklagelserna.

– Det som har sagts är inte sant och jag känner mig trygg i sanningen och vad som kommer att komma fram.

Från polisens sida har man inte velat säga vad hoten ska ha bestått i – utan har hänvisat till förundersökningssekretess.

Nu kan GT avslöja att anklagelserna mot fotbollsspelaren rör ytterligare en händelse en dag tidigare. Denna gång vid Järntorget i centrala Göteborg. Där tas en anmälan om ofredande upp som sedan i samband med anhållandet i förra veckan omrubricerades till ett ytterligare fall av olaga hot.

Det är möjligt att han inte hotat någon, men hyrt ut bostäder utan tillstånd har han uppenbarligen gjort. Redan i juni genomfördes en razzia mot fastigheten. Razzian samordnades via Göteborgs kunskapscentrum mot organiserad brottslighet och en lång rad myndigheter, Polisen, Kronofogdemyndigheten, Skatteverket, Försäkringskassan och Tullverket deltog i insatsen. Företaget förbjöds då hyra ut bostäder i fastighet. Förra veckan gjordes ett nytt tillslag mot fastigheten varvid det konstaterades att uthyrning fortfarande förekom.

En av ägarna i Porslinet Fastigheter AB är fotbollsspelaren Muhamed Ali Khan (ofta stavat Mohammed Ali Khan) via MAK Holding AB. Han sitter i styrelsen för företaget tillsammans med Kristoffer Lind och med Fermisk Sharmin Kamangar som suppleant. Den andre ägaren i företaget är just Kristoffer Lind via Juristfirman K. Lind AB. Mohammed Ali Khan är delägare i en rad företag i fastighetsbranschen och restaurangbranschen, däribland krogverksamheten på Barken Viking.

Alikhan har gjort sig känd som en talesman mot våld men har också begränsad trovärdighet i sammanhanget på grund av släktskapen med en lång rad tungt kriminella personer tillhörande det familjebaserade kriminella nätverk som av polisen anses dominera gatulangning och lokal brottslighet i Hammarkullen och Hjällbo. Nu ska det också sägas att det inte finns några som helst belägg för att Mohammed Ali Khan på något sätt skulle ha kontakter med sina kriminella släktingar annat än rena släktrelaterade kontakter och det faktum att någon har kriminella släktingar gör inte den personen till brottsling på något sätt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements