Trollhättan: Högerextremist dödade två

Attacken på skolan Kronan i stadsdelen Kronogården i Trollhättan utfördes av en maskerad man beväpnad med svärdsliknande föremål alternativt knivar. Han dödade en elevassistent (inte lärare som tidigare sagts) i 20-årsåldern och skadade två elever allvarligt. En av dessa, en 17-åring, avled senare på sjukhuset. Även gärningsmannen, en 21-åring från Trollhättan, avled på sjukhuset av de skador han fick när polisen sköt honom.

Det råder ingen tvekan om att motivet till dådet var rasistiskt och mördarens namn är enligt uppgift Anton Lundin-Pettersson. Han är inte känd av polisen tidigare vilket betyder att han inte dömts för brott. Han verkar dock ha tydligt högerextrema åsikter och har ställt sig bakom krav på stopp för invandring och uttryckt sympatier för högerextrema skribenter på nätet. Organiserad i någon högerextrem organisation verkar han dock inte vara.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • KerstinB

    Och återigen ser vi att media inte klarar av att beteckna terrordåd begångna av högerextremister som just terrordåd. Vi såg samma sak i helgen då den Tyska politikerna Henriette Reker angreps av en högerextremist. Vid andra terrordåd så inväntar inte media någon utredning utan betecknar genast dådet som just ett terrordåd. Det har ju t o m gått så långt att de forskare som för statistik över terrordåd inte heller räknar med terrordåd från högerextremister som just terrordåd

    • Jag vet faktiskt inte om vi bör räkna detta som ett terrordåd. Bara för att högerextremister begår våldshandlingar är det inte alltid terroristbrott för det.

      Däremot menar jag att högerextremisten i Halland som greps med stora mängder dynamit bör åtalas för förberedelse för terrorbrott.