Bomb på Allum i Partille eller falsklarm?

Köpcentrat Allum i Partiell har idag utrymts på grund av misstankar om en bomb. Polisen ska ha fått ett tips av en person som hör några andra personer prata om en bomb. Samtalet ägde rum på ett helt annat ställe i Göteborg.

Det hela låter faktiskt lite svagt för att utgöra underlaget för att helt utrymma ett köpcentrum. Har polisen inte mer att gå på känns det som om de överreagerat. Polisen uppger dock att det också handlar om vilka personer som pratat om en bomb. Så länge de inte talar om vilka detta är är det omöjligt för oss andra att avgöra om det handlar om ett reellt hot eller inte. Kanske är det omöjligt för polisen också och då måste de ju ta det säkra före det osäkra. Vilket innebär att utrymma Allum.

Vi av tidigare erfarenheter har polisen i Göteborg dock notoriskt svårt att bedöma hot om terrorism och om personer kan göra sig skyldiga till terroristbrott. De flesta gånger de har gripit någon i Göteborg har det varit felaktiga gripanden, falsklarm och frikännande domar. Undantaget har varit när folk gripits för mord begångna i annat land. Exempelvis i Syrien där det ihop med kriget och vilken typ av agerande det handlat om också blir terroristbrott.

Det förekommer uppgifter om att någon ska ha gripits i samband med utrymningen av Allum. Det förnekas av polisen enligt vad som uppges i GP:

Att en person ska vara gripen dementeras dock av polisens presstalesman Christer Fuxborg.

– Det ligger inte någonting i uppgifterna om att en person ska vara gripen, säger Christer Fuxborg till GP.

Men Thomas Fuxborg säger att de personer som ska ha pratat om att en väska idag kommer att smälla på Allum är intressanta för polisen. Var de befinner sig just nu vet polisen inte.

Polisen har spärrat av Parallellvägen från Landvettervägen till Oluff Nilssons väg och Nils Henrikssons väg helt avstängd, och det är kö på alla utfarter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements