Explosioner på flygplatsen i Bryssel

Belgien är det europeiska land från vilket flest människor i förhållande till befolkningen har åkt till Syrien och Irak för att delta i krigföringen på islamisters sida. Det var också till Belgien som spåren från förra årets terroristattacker i Paris gick. Förra veckan så greps en lång rad misstänkta terrorister av den belgiska polisen, däribland en man, Salah Abdesalam, som varit efterlyst för attackerna i Paris. Vid ett tidigare ingripande samma vecka dödades en person, Mohamed Belkaid, som en kort tid bott i Sverige.

Nu har vad som verkar vara flera bomber exploderat på flygplatsen Zavantem i Bryssel. Ett antal personer ska ha dödats. Även i tunnelbanan ska bomber ha exploderat. Det finns stor anledning att tor att bombdåden har koppling till de personer som greps förra veckan. Antingen så ingick de gripna i planeringens för ett större terroristdåd i Bryssel som nu kanske blivit mindre eller blivit av trots att många gripits. Eller så är bombattentaten en hämnd för gripandena och därför spontant utförda och inte så väl förberedda. Hur det är kommer väl fram så småningom.

Att det rör sig om terroristattacker är dock ännu bara spekulation och har inte konfirmerats av belgiska myndigheter. Men någon annan orsak till explosioner vid incheckningdisken är svåra att hitta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements