IRM:s avslöjande om SD-politiker är inte trovärdigt

Eller rättare sagt, SD-politikern är inte trovärdig. Lennart Karlsson heter SD-politikern och han sitter i kommunfullmäktige i Habo. Han har ett anonymt kommentarskonto på Disqus som heter UN Observer. Flera gånger har han i kommentarer på olika sajter påstått att han låtit muslimer brinna inne i en kyrka och skjutit mot muslimer för att skrämma dem. Inte Rasist Men … (IRM) presenterar det hela som ett stort avslöjande. De borde nog ha gjort lite bakgrundskoll först.

Med tanke på Karlssons ålder kan han bara ha tjänstgjort i svenska FN-trupp i i tre områden, Cypern, Sinai (Egypten), Gaza och södra Libanon. I södra Libanon och Cypern går det att hitta kristna och kanske också i Sinai.  Enligt Karlsson egna berättelser tycks han ha tjänstgjort på Cypern och i Egypten (Sinai). Det är troligen sant och det finns belägg för att han tjänstgjorde på Cypern på 1980-talet. Totalt 25 000 svenskar tjänstgjorde på Cypern och lika många i Sinai (12 000 1957-67, totalt cirka 12 000 1973-79) men färre i Libanon (totalt 8 000). Några svenska FN-uppdrag i Syrien har aldrig existerat. Inte heller finns där några kopter. Det är uppenbart att mannen till stor del fantiserar.

Traditionellt har FN-trupperna på Cypern alltid anklagats för att ta turkcyprioternas parti. Främst då det vara grekcyprioterna som var de aggressiva, de som gick till anfall. Något som gör Karlssons berättelser mindre trovärdiga. Sannolikt hittar han helt enkelt på händelser som aldrig ägt rum. Strider var dock FN-soldater inblandade i. Inga svenskar dog dock i strider, däremot dog 17 i olyckor och självmord. Konfrontationerna var i allmänhet med de grekcypriotiska styrkorna. Det troliga verkar vara att Karlsson ljuger för att få ur sig det hat mot muslimer han uppenbart bär på. Om han inte ljuger visar det på problemen med FN-insatser och dålig kontroll av de soldater som ska tjänstgöra i dem.

I det stora hela tror jag aldrig att de händelser som Karlson ”berättar” om har ägt rum. Han hittar på FN-uppdrag som aldrig funnits och ljuger friskt kring dem. Det gör att även hans uttalanden om Cypern faller. Mannen är en mytoman och det som IRM avslöjar är att sverigedemokratiska politiker aldrig går att lita på. Däremot avslöjar de inga övergrepp mot muslimer i Syrien eller på Cypern. De som Karlsson berättar om har med all sannolikhet aldrig ägt rum.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

PS. Att IRM dessutom tagit hjälp av en Säpo-angivare gör inte avslöjandet mer trovärdigt.

Advertisements