Märklig polisiär insats mot droghandel i Majorna

Polisen gick häromdagen ut stort i media om sin ”stora” insats mot droghandeln i Majorna. Men inte någonstans berörde polisen eller journalisterna de platser i Majorna där droghandeln enklast observeras och där den därmed sannolikt är störst. De platserna är Stigbergstorget och Söderlingska trädgården. Masthuggskyrkan som nämns är bara ett bihang till området kring Stigbergstorget. Kring Stigbergstorget är det till övervägande delen ungdomar som verkar sälja och köpa droger.

Det andra området där droghandeln är mycket synlig är området kring Systembolaget från Jaegerdorffsplatsen till hållplatsen Vagnhallen Majorna inklusive gångtunneln till Klippan och områdena i Klippan som gränsar till trafikleden. Där kan en se droghandel bara genom att gå förbi när som helst. Chapmans torg som polisen nämner är ingenting i jämförelse. Visserligen är det främst lite äldre missbrukare som dominerar när det gäller både köpare och säljare i detta område och inte ungdomar. Kanske bryr sig polisen därför inte lika mycket.

Det förekommer säker droghandlel på de andra ställen polisen nämner, men sannolikt inte på något sätt i lika stor omfattning som kring Systembolaget vid Jaegerdorffsplatsen och på Stigbergstorget. På Mariaplan eller vid Majvallen har jag dock aldrig lyckats se ett spår av droghandel medan på Stigbergstorget går det att se varje gång jag passerar där. Nu passerar jag ju Stigbergstorget ganska ofta och de två andra platserna rätt sällan så min bild är säkert lite missvisande men ändå. På Stigbergstorget är handeln tydlig och lätt att se. Likadant är det ute kring systembolaget och gångtunneln till Klippan. Jag är också säker på att försäljningen kring Järntorget och på Andra Långgatan är mycket större än vid Oscar Fredrikskyrkan.

Karl Johans Torg i Majorna var förr i tiden ett centrum för handeln med amfetamin. Så till den milda grad att vi kallade hörnet Amiralitetsgatan/Såggatan för ”White Corner”. Det försvann när dessa delar av Majorna rustades upp och förvandlades till ett hipsterparadis. men det är väl inte helt osannolikt att det kommit tillbaks en viss handel med droger på platsen.

Med tanke på att polisen inte nämner de platser där droghandeln är synligast tycks det mig som om insatsen gjorts för att tillfredsställa några få högljudda gnällspikar i närheten av de platser polisen kollat. Nån egentliga insats mot droghandeln var det ju inte eftersom fel platser kollades.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements