Från OG till Vårvädersligan och sen döden

Den man som i fredags sköts vid Frölunda Torg var sannolikt Mazdak Vermahmood, 33 år gammal och veteran i Göteborgs gängvärld. Han ska ha varit medlem i numera avsomnade Original Gangsters (OG) och kanske deltagit i ett mord på en medlem i Naserligan redan 2004. Han anklagas av en del för att ha tjallat på en annan person i samband med det mordet men det verkar faktisk rätt osannolikt.

2014 figurerade Vermahmood ihop med flera vänner, kända medlemmar i Vårvädersligan, däribland Houssein Chit (dödad på Vårväderstorget), Eddie Jobe och en bror till den senare vid en incident på Godvädersgatan där de besköts av två personer på moped. Enligt de på mopeden sköt Vårvädersligepersonerna först men enligt dem själva sköt de överhuvudtaget inte.

I media tycks Vermahmoods betydelse kraftigt överdrivas, sannolikt på grund av småkillars förvirrade skriverier på forum som flashback. Alternativt låtsas media, precis som polisen, som att de inte vet vem det handlar om.

Advertisements

One Reply to “Från OG till Vårvädersligan och sen döden”

  1. Det har varit grymt många läsare av detta inlägg. Det beror på flera länkningar från flashback där de inte kan betstämma sig för om Mazdak Vermahmood var tjallare eller en mäktig person i den undre världen. Han kan knappast vara båda delarna. Jag tror nog att han inte var någondera, men märkligt är det att han kom lindrigt undan år 2004 medan en annan person fick ett hårt straff.

    Några av killarna på flashback vet dessutom sannolikt mycket mer än vad jag vet om dessa saker, men det svåra med information där är att det finns så många som skriver där som saknar all form av kännedom och kunskap om fallet. Det är svårt att sålla bort det felaktiga från det riktiga.

Kommentarer inaktiverade.