Polis misstänkt för vållande till annans död

I juni sköts en man i 30-årsåldern ihjäl av polisen vid ett polisingripande i Bagarmossen i Stockholm. Ingripandet har kritiserats kraftigt. Polisbefäl ljög inledningsvis om händelseförloppet men den rätta historien kom ut till slut.

Efter skjutningen uppgav en talesperson vid polisen att patrullen på plats blivit beskjuten. Men det visade sig vara felaktiga uppgifter. Därefter har det beslutats att inleda en förundersökning om händelseförloppet och skjutningen. Den enskilde polisen är misstänkt för vållande till annans död och tjänstefel på grund av sitt agerande. Den misstänkte har fått en offentlig försvarare, advokaten Johan Eriksson.

Åklagaren vill dock inte kommentera fallet i media men sa till SVT att det är ett komplicerat fall:

Enligt Johan Eriksson är polismannen kvar i tjänst som tidigare. Kammaråklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren som leder förundersökningen, vill inte kommentera misstankarna närmare.

– Det jag kan säga är att det är så pass komplicerat att utredningen kommer att ta betydligt längre tid än jag räknat med. Just nu håller vi på med ytterligare teknisk utredning, fortsätter med förhör och tar om förhör, säger Maria Sterup.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements