Fyra skjutningar på ett dygn i Malmö

En skjutning i Rosengård, en på Docentgatan i Hermodsdal, en skjutning på Holma och en mot en buss på Lindängen. Alla inom loppet av ett enda dygn. Den tredje januari. Den enda av skjutningarna som resulterat i ett dödsfall är dock skjutningen på Docentgatan i Hermodsdal där en kille i 20-årsåldern från Kristianstad dödades.

Vid halvfyratiden på natten till tisdagen fick polisen in samtal om skottlossning på Västra Kattarpsvägen i Rosengård, Malmö. Patruller som kom till platsen anträffade en skottskadad ung kvinna, Ambulans förde henne till sjukhus för undersökning och operation. Den skottskadade 18-åriga kvinnan uppges vara allvarligt men ej livshotande skadad. En man i 30-årsåldern befann sig tillsammans med henne. Han hördes som vittne och är inte misstänkt. Den 18-åriga kvinnan ska vara från Lund.

Kvinnan sköts troligen i en lägenhet som inte ligger så långt ifrån den plats där hon hittades. Flera misstänkta (enligt uppgift tre personer) har gripits för mordförsöket på den unga kvinnan och åklagare har tagit över förundersökningen.

Polis och ambulans larmades till Docentgatan igår kväll strax inan nio med anledning av att folk hört en skottlossning. När polisen kom fram till platsen fann de en man med skottskador liggande utomhus. Mannen fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Han avled senare på sjukhuset. En person har gripits för medhjälp till mord. Han greps idag på morgonen.

I Holma sköt någon genom en fönsterruta på en bostad. Ingen av de personer som fanns i lägenheten skadades. I nuläget finns enligt polisen ingen koppling till tidigare skjutning på Docentgatan. Brottsrubriceringen är försök till mord eller dråp.

den beskjutna bussen vid Lindängens centrum sköts fyra rutor i bussens bakre del har sönder. Busschauffören befann sig i bussen men fick inga skador. Det finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet, och rubriceringen är i nuläget försök till mord eller dråp.

De olika skjutningarna verkar inte ha något samband med varandra men dödskjutningen på Docentgatan har väl sannolikt någon from av koppling till kriminella gäng och nätverk. Även Holmafallet och Rosengårdshändelsen kan väl sannolikt ha koppling till den kriminella undre världen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements