Knarkkungen i Mariestad

I oktober 2016 sprängdes en kokainliga med bas i Mariestad av polisen. I centrum för ligan fanns en man som i media fått epitetet knarkkungen, Nicholas Ghalandari, som dock ofta kallas för Farshid.

Nicholas Ghalandari och hans tre kumpaner, greps i Arlöv i Skåne dit de åkt för att göra upp om en knarkaffär. Nicholas Ghalandari, Jonathan Olsson och Jonas Bäck rest från Mariestad i två bilar, Gahlandari i en och de andra två i en annan. Spanare från polisen följde efter dem. På vägen plockade Ghalandari upp Danii Mohsen Fredriksson i Hyltebruk. Väl i Arlöv träffade de Tomi Kacic-Barisic, en krigsveteran från kriget i Jugoslavien och tidigare dömd för brott. Ett utbyte av pengar och narkotika skedde vid Burlövs köpcentrum. Därefter lämnade bilarna Arlöv.

På vägen norrut stoppades bilarna. I bilen med Olsson och Bäck hittades 195 gram kokain. Alla fyra personerna greps. Kacic-Barisic greps i november när han identifierats.

Vid husrannsakan hemma ho Nicholas Ghalandari hittades en halskedja i guld som han bar hade ett nyvärde på runt 225 000 kronor, medan en Breitling-klocka hade inhandlats för 130 000 kronor. I lägenheten hittades även andra dyra klockor och ett guldarmband med ett nyvärde på drygt 48 000 kronor. Dessutom ägde han två exklusiva Audis, varav den dyraste, en R8 FSI Spyder Quattro med 430 hästkrafter kostade 880 000 kronor. Dessutom ska polisen ha funnit kontanter till ett värde av runt 90 000 kronor. Myndigheterna kunde även frysa tillgångar på nästan 1,9 miljoner kronor som fanns på olika bankkonton varav ett där Ghalandari satt in nästan 1,4 miljoner vid sex olika tillfällen.

I måndags var rättegången mot de 5 männen. De dömdes alla till fängelse, Nicholas Ghalandari som av tingsrätten ansågs vara huvudman fick 3,5 års fängelse, hans tillgångar beslagtogs och tillföll staten då tingsrätten bedömde att de intjänats genom brottslighet. Han hade under de senaste fem åren har taxerat för blygsamma inkomster. Han har drivit ett bilförsäljningsföretag i Mariestad. De fyra övriga männen dömdes för inblandning i narkotikahandeln till fängelse i mellan 1,5 och 3,5 år. Tomi Kacic-Barisic fick 3,5 år. Kacic-Barisic var vid domen sjukpensionär till 75 procent men jobbade även i ett familjeföretag.

Både Ghalandari och Tomi Kacic-Brisic har tidigare dömts för lite olika brott. Ghalandari bland annat för grov misshandel och narkotikabrott, Kacic-Barisic för vapenbrott och narkotikabrott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements