Friande domar för grovt övergrepp i rättssak

Fyra personer åtalade för grov misshandel och grovt övergrepp i rättssak. Två unga män misshandlades på en skola i Angered och i efterhand hotades de om de inte drog tillbaka anmälan om det hela. Händelsen började med att de två misshandlade tillrättavisade en 13-åring från familjen Ali Khan och misshandeln kan se som en hämnd för att de sa till 13-åringen. Fyra personer åtalades för hotet, däribland en far och hans son samt två andra släktingar, samtliga anknutna till det kriminella nätverket som har namn efter den tongivande släkten, Ali Khan. För misshandeln åtalades de tre yngre personerna men inte den äldre.

Samtliga åtalade frikändes för grovt övergrepp i rättssak och två av de yngre dömdes, däribland Hashem Ali Khan, för grov misshandel medan den tredje som åtalades för detta frikändes. av fyra åtalade frikändes alltså två. Hashem Ali Khan fick 8 månaders fängelse som straff medan den andre dömde fick ungdomsvård.

Det ska i sammanhanget understyrkas att alla som bär efternamnet Ali Khan (Alikhan) inte är kriminella och att alla i det kriminella nätverket kring familjen inte har efternamnet Ali Khan (Alikhan).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements