Två gripna för skjutning i Tynnered – en anhållen

Under fredagskvällen greps två män i 25-årsåldern som misstänkta för synnerligen grov misshandel. De anhölls för inblandning i skjutningen vid Bergkristallparken i Tynnered i torsdags, då en man skottskadades i benet. En av dem har dock redan släppts då bevisen mot honom var svaga.

Såväl den skjutne mannen som heter Jerry Sjöblom som de misstänkta männen, båda i 25-årsåldern är kända av polisen sen tidigare. Den ingår på var sin sida i en konflikt mellan två kriminella nätverk, ett med bas i Tynnered och ett som huvudsakligen har bas i Frölunda och till vilket den man som tidigare sköts ihjäl på Guldringen i Tynnered hör.

Skjutningen hör alltså till den serie som började år 2013 i och med att en av Sjöblomas vänner, Fardeen Goulara, sköts ihjäl. Vid detta tillfälle befann ska Sjöbolam ha befunnit sig i bilen ihop med Fardeen Goulara.

Sjöblom hör dessutom till de män som varit misstänkta för inblandning i mordet på bröderna Farzad Rostami och Rowshan Rostami. Om det skulle vara så att han vore inblandad i dubbelmordet innebär det att Jerry Sjöblom brutit med sina gamla vänner i släkterna Goulara och Rostami. Eller är det så att det uppstått en osämja internt inom Tynnereds-grupperingen?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements