Naturkatastrofer kommer närmare när man varit där

Våren 2016 var jag för andra gången på Puerto Rico. Vi bodde i en ort på östra Puerto Rico och besökte fler av de platser, exempelvis Fajardo, som blev kraftigt översvämmade i samband med orkanen Irma för nån vecka sen.

Vi gjorde också en länge utflykt till västra Puerto Rico, tittade på grottorna i Camuy, besökte Lares självständighetsrörelsens centrala stad och käkade glass på en fantastiskt glasscafé samt badade i vattenfall mitt i regnskogen. På hemvägen körde vi en mycket vacker väg längs med Guajatacasjön som egentligen är en anlagd damm. Dammen har nu skadats allvarligt i samband med orkanens Marias framfart vilken lett till stora mängder regn, översvämningar och katastrofläge på hela Puerto Rico.

Vägen vi körde går rakt över själva dammkonstruktionen som riskerar att rasa på grund av skadorna. Vattnet har brutit genom de delar av dammen som består av en jordvall. Vägen där vattnet brutit igenom har spolats bort och hela dammen riskerar att ge vika.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements