Mord i Eriksbo troligen inte gängrelaterat

I lördags förmiddag hittades en död man i ett dike mellan Eriksbo Östergärde och Lärjeån i närheten av en grundskola i Eriksbo i nordöstra Göteborg.  Det handlar om en 28-årig man som inte är känd av polisen sen tidigare och som bott i Göteborg några år. Han har inte dömts för några allvarliga brott och förekommer inte i belastningsregistret. Enligt polisen finns det ingen anledning att tro att mordet på honom är gängrelaterat.

Mannen ska ha mördats på fyndplatsen omkring klockan 5 på morgonen. Närboende har vid tidpunkten hört skrik. Mannen har utsatts för kraftigt våld som lett till döden och därefter har någon försökt elda upp liket.

Om mordet inte skulle vara gängrelaterat kan det röra sig om ett klassiskt svenskt fyllemord eller ett hedersmord. Det kan också vara så att det bara var meningen att mannen skulle misshandlas på grund av nån skuld men det gick så långt att han dog. I så fall är det hela kanske ändå gängrelaterat. Polisutredningen kommer väl sannolikt att visa vad det handlar om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements