En person anhållen som misstänkt för bomben i Torslanda

Den 12 juni 2015 exploderade en bil ut vid rondellen invid brandstationen i Torslanda. I bilen fanns fyra personer som samtliga dog. Målet för bombdådet var Edis Alihodzic, en känd kriminell med en ledande position i det kriminella nätverket i norra Biskopsgården, Friskvädersnätverket. De övriga dödade var en flicka på 4 åt, hennes pappa och en man med hemhörighet i det forna Jugoslavien.

Tidigare har två personer varit anhållna under några dagar men släppts fria. Den nu anhållne mannen i 30-årsåldern har inte varit anhållen tidigare i ärendet men han är känd av polisen sen tidigare. Enligt åklagaren Stina Lundqvist tror utredarna att en 6-7 personer ska ha ha varit inblandade i bombdådet. Den huvudmisstänkte ska dock enligt GP vara död.

Om bombdådet utförts av den så kallade Vårvädersligan som Friskvädernätverket länge legat i konflikt med så står förövaren att finna där. Detta verkar dock osannolikt då ingen ledande medlem från det nätverket dödats därefter. Om det istället skulle vara så att bombdådet utförts av mer proffessionella mördare kan den huvudmisstänkte istället vara nån helt annan och motivet ett helt annat än motsättningen mellan de två gängen i Biskopsgården. Detta verkar mest sannolikt. Den enda ledande kriminelle i Göteborg som dödats efter bombdådet är Mazdak Vermahmood.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements