Stökigt i Göteborg – uppflammande gängkonflikt

Den gångna helgen har flera gängrelaterade händelser inträffat i Göteborg. Bara en av dem är en skottlossning, två är mordbränder och en handlar om en exploderande handgranat. Alla dåden har kopplingar till de kriminella nätverken i Biskopsgården, Vårvädersligan i södra Biskopsgården och Friskvädersnätverket i norra Biskopsgården.

I fredags utbröt skottlossning i Kvillestaden nära en adress där kända individer (från familjen Kastrati) med koppling till Vårvädersligan bor. I lördags morse var det dels ett försök till mordbrand i en lägenhet i centrala Göteborg som kan kopplas till personer som har koppling till de kriminella gängen i Biskopsgården, dels ett försök till mordbrand i ett radhus i Biskopsgården.

Backagänget har i den konflikt som länge existerat i mellan olika kriminella grupperingar i Biskopsgården varit allierade med Friskvädersnätverket.

På söndagen sprängdes sedan en handgranat utanför ett hus där en lägenhet kan kopplas till familjen Kastrati som har flera familjemedlemmar kopplade till Vårvädersligan.

Idag har vad som kan vara en handgranat upptäckts vid en bil på Myntgatan i Kvillestaden. Bilen har enligt uppgift en koppling till en person som tillhör familjen Kastrati.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements