Gatukök i Frölunda återigen utsatt för sprängattentat

I september 2017 exploderade en sprängladdning i Kalles gatukök på Lergöksgatan i Frölunda. Nu har det skett igen. Det är oklart varför det aktuella gatuköket två gånger utsatts för attentat i form av sprängningar.

Ägaren av Kalles gatukök (formellt Ninva Garis gatukök) heter Sanharid Garis. Han är också suppleant i styrelsen för Kalles Gatukök i Surte AB. Han verkar inte ha några kriminella kopplingar så det är osannolikt att det rör sig om en del av en kriminella konflikten i Tynnered. Om det har kriminell koppling så handlar det väl kanske snarare om att en legitim och hederlig affärsman inte velat betala för så kallat beskydd.

Men polisen undersökte självklart om huruvida attentatet i september 2017 hade någon koppling till gängkonflikten i Frölunda och Tynnered. Det är dock oklar om någon sådan finns.

Vid nattens sprängning sågs två personer avlägsna sig från platsen en kort stund innan explosionen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements