Hovrättsdom för knivmord i Borås – skärpta straff

Hovrätten meddelade igår dom i målet som rör ett mord och två mordförsök i stadsdelen Hässleholmen i Borås i mars förra året. Tre män var åtalade för gärningarna. Hovrätten dömde samtliga till fängelse på livstid.

Tingsrätten dömde en av de åtalade för mord och frikände de andra två för mord. Alla tre dömdes för två mordförsök. Hovrätten har i likhet med tingsrätten dömt en av de åtalade för mord.

Till skillnad från tingsrätten dömde hovrätten dock de andra två åtalade för medhjälp till mord. Hovrätten ansåg att det är bevisat att de också har varit beväpnade med knivar och att deras agerande bland annat har stärkt gärningsmannens fysiska övertag. Det betyder att de har haft inflytande över händelseutvecklingen och inte bara passivt befunnit sig på platsen för mordet.

Hovrätten dömde, precis som tingsrätten, alla tre tilltalade för två mordförsök. Alla tre fick livstids fängelse.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements