Säpo nonchalerade nazistbomb och terroristbrott

När några nazister i Göteborg placerade ut en bomb på en flyktingförläggning i Lilleby, Göteborg skedde detta under Säpo-övervakning. Säpo-spanare såg när nazisterna köpte bombingredienserna och när nazisterna placerade ut bomben. Men de ingrep inte.

Säpo var sannolikt medvetna om vad nazisterna gjorde och såg dem göra det, utan att ingripa. En av de aktuella nazisterna var dessutom misstänkt för inblandning två tidigare bombdåd där bomberna faktiskt exploderade (han dömdes bara för ett av dem). Säpos försvar om att de trodde det handlade om nåt annat är inte trovärdigt.

En nazist i en flyktingförläggning kan i princip bara handla om terrorism. Normalt sett kanske genom att anlägg en brand, men i detta fall var det alltså en bomb som placerades ut. Oavsett vilket borde naturligtvis säkerhetspolisen ha ingripit.

Ren tur gjorde att bomben på flyktingförläggningen inte exploderade. Om den hade gjort hade Säpo sannolikt varit medskyldiga till mor och terroristbrott. Fast Säpo betraktar ju konstigt nog inte nazibomber som terrorism trots att de värsta och de flesta terroristbrotten i Norden utförts av nazister.

De enda farliga extremister som faktiskt finns i några större mängder i Sverige är nazister. Det borde vara anmärkningsvärt att Säpo inte ingriper mot, men samtidigt är det symptomatiskt för det borgerliga samhälle vi lever i. Högerextremister får härja fritt när Säpo bestämmer medan media och politiker ylar om andra saker som inte är nåt problem i Sverige som våldsamma islamister och vänsterextremister. Det första är ett mycket litet problem och det andra är inget problem alls.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!