Åtal för grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott

Kammaråklagare Magnus Ling vid åklagarakammaren i Kalmar har väckt åtal vid Kalmar tingsrätt mot sju personer i en större bedrägeri- och penningtvättshärva. Åtal väcks för grovt bedrägeri, grovt penningtvättsbrott och penningtvättsbrott.

– Penningtvättbrotten har föregåtts av bedrägerier genom Facebook där målsäganden blivit lurad att lämna ut sina bankkoder till bedragaren. Därefter har målsägandens konto tömts. I ett fall har till och med lån upptagits i målsägandens namn, säger kammaråklagare Magnus Ling, i ett pressmeddelande.

De frånlurade pengarna har sedan ”tvättats” av de misstänkta. Detta har skett genom överföringar till utlandet och genom köp av den virtuella valutan bitcoin. Det har även skett genom att andra personer har förmåtts ta emot pengar på sina konton och sedan ta ut dem på bankomat och överlämna dem till penningtvättarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements