Rån mot guldsmed i Utby

Strax innan klockan tre på eftermiddagen fisk polisen larm om skottlossning i Utby. Flera personer i vita overaller och munskydd rapporterades från platsen. Rånarna ska ha varit beväpnade med automatvapen. I det hus det handlar om bor en man som är guldsmed och som tidigare haft en guldsmedsbutik på Kobbarnas väg i Gubbero. Troligen bedriver han idag en viss guldsmedsverksamhet i hemmet.

Efter att skotten avlossats kastade sig rånarna in i två bilar som kördes från platsen. Den rånade mannen som dessutom skjutits i ena benet ska enligt vittnen ha kört efter rånarna och rammat den ena rånarbilen. Därefter klättrade rånarna ur sin bil och försvann från platsen.

Guldbutiken på Kobbarnas väg har tidigare rånats minst två gånger, del den 28/6 2013 då en man från Uppsala vid namn Aziz Twana omedelbart och sedan också dömdes till fängelse i två år för rånförsök. Den 30 september 2016 rånades samma guldsmedsbutik igen. I GT uppger ägaren av butiken att han inte är rädd och att han rånats 4 gånger tidigare. Rånarna var nu tre till antalet och två av dem var enligt vittnen maskerade. Även den gången sprang den rånade mannen efter rånarna och slog till en av dem flera gånger men lyckades inte hålla kvar honom.

Agerandet från rånarna i Utby påminner om ett rån mot en juvelerarbutik i Angered Centrum i november 2014 då de 4 rånarna var klädda i vita skyddsoveraller och munskydd. Den gången handlade det dock också om en smash-and-grab-kupp eftersom rånarna körde in i butiken med en svart SUV som senare hittades i Gårdsten. I samband med det rånet antändes en bil på Angeredsleden och fotanglar kastades ut för att hindra polisens utryckning. Totalt beräknas uppemot tio personer ha deltagit i rånet år 2014.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements