Ung man i Rosengård mördad

Cirka kvart över 9 – halv 10 på måndagskvällen fick polisen in flera telefonsamtal från personer som berättade att de hört skottlossning i Rosengård, Malmö. Polisen åkte sedan dit och påträffade då en skjuten man. Även en ambulans kom till platsen men mannens liv gick inte att rädda.

Den skjutne mannen är enligt uppgift 23 år gammal och hette Zakaria El Khayyati. Han verkar tillhöra grupperingen kring Amir Mekky som utsatts för flera attentat under senare tid, bland annat spelcaféskjutningen där tre personer dog.

El Khayyati själv har tidigare varit misstänkt för inblandning i mordet på Quendrim Bajramaj på Annelundsgatan i november 2016. Han har också varit misstänkt för inblandning i en kidnappning i juni månad i år.

Enligt Aftonbladet letar polisen efter två män på var sin svart moped, den ene i svart jacka och silvrig hjälm, den andre i svart jacka och röd hjälm som beskrivits av vittnen. En person ska också  ha plockats in för förhör, och polisen ska även söka efter flera bilar. Senare under natten hittades också en utbränd moped i Persborg.

Läs också:

Gängland Malmö – Seved och Sofielund
Spelcafémorden – alla de skjutna tillhör Mekky-gruppen
Malmöskjutningar, El-Zein och Mekky

Advertisements