Vapenviftande i parkeringshus i Haga, Göteborg

Klockan 19.32 på tisdagskvällen som polisen larmades om en misstänkt skottlossning invid ett parkeringshus på Pilgatan i Haga i centrala Göteborg. När polisen anlände till platsen kunde de konstatera att någon skottlossning inte ägt rum men att två män på en moped ha synts med ett vapen.

Vapnen ska ha visats upp för eller riktats mot en person tillhörig Kastrati-falangen som är den ena grupperingen i en pågående gängkonflikt med ursprung i Biskopsgården. Få av de inblandade personerna bor dock i Biskopsgården numera utan de bor också i stadsdelar som Vasastaden, Guldheden, Haga, Kyrkbyn och Kvillestaden.

I samband med polisinsatsen kontrollerades också två personer i en bil i närheten. En av dem var då iklädd en rånarluva och en var iklädd en skottsäker väst. De släpptes dock snabbt.

Läs mer: Gängland Göteborg – Biskopsgården

Advertisements