Åtalade för Guldhedsmord släppta ur häktet

Den 27 februari hölls den sista förhandlingsdagen i rättegången om Guldhedsmordet. Den 1 mars beslutade tingsrätten i Göteborg att fyra av de fem tilltalade personerna inte längre ska vara häktade. Den enda av de åtalade som är fortsatt häktad är Sebastian Makonnen. Detta bl.a. då han även är misstänkt i samband med två andra brott, ett mord på Lidingö och för förberedelse till mord på Adrian Kastrati och dennes far. Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i både mordförsöket och mordet på Lidingö.

Att de fyra personerna släpps beror antingen på att det ska bli frikända, på att de inte kommer att dömas till straff som innebär fängelse eller på grund av deras låga ålder. En av de släppta är en 17-årig flicka åtalad för mord, de tre andra är också minderåriga och åtalade för anstiftan eller medhjälp till mord.

Tingsrättsförhandlingarna fortsätter med de övriga två delarna i den gemensamma rättegången. Gemensam dom för de tre delarna meddelas efter slutförd förhandling. Sista förhandlingsdag är planerad att hållas den 17 maj.

Läs mer:

 

 

Advertisements