Cwejman ersätter Teodorescu på Göteborgs-Posten

Alice Teodorescu lämnar jobbet som politisk redaktör (ledarredaktör) på GP. Det är på tiden, faktiskt många dagar försent. Hon har i praktiken aldrig skött jobbet som det borde skötas då hon hela tiden varit bosatt i Stockholm. Flertalet av de personer hon rekryterat till ledarsidan i GP har varit undermåliga på gränsen till rasistiska eller ibland öppet rasistiska. De skriver i allmänhet inte heller speciellt bra.

Ett lysande undantag har dock funnits. Med betydligt bättre formulerade artiklar än de andra och med stark förankring i Göteborg. Ibland språkligt geniala, om än innehållsmässigt i allmänhet inte något jag håller med om. Nämligen Adam Cwejman.

Det är bra att Cwejman nu ska ta över som politisk redaktör i GP. Kanske kan kvaliteten nu gradvis höjas på ledarsidan samt invandarfientligheten och rasismen minska. Cwejman är nyliberal, men han visar trots det ibland upp en uppfriskande förmåga att kunna tänka fritt som exempelvis när han till slut tog ställning för Hamnarbetarförbundets rätt till eget avtal.

Förhoppningsvis kan väl Håkan Boström och Aleksandra Boscanin snart också försvinna från ledarsidan och ersättas med mer intellektuellt stringenta, sakliga och kunniga personer.

Förresten är det väl också den första personen med koppling till rollspelandets värld som blir ledarredaktör för en stor svensk tidning. Sannolikt värt att uppmärksamma precis som det var med den nuvarande kulturministern.

Advertisements