Skäms Danmark!

Jag kan knappt tro att det är sant. I Danmark föreslås det att man tar ifrån danska medborgares barn deras danska medborgarskap (om föräldrarna har dubbelt medborgarskap). Detta som hämnd för att deras föräldrar har stött islamist-terrorist-kalifatet. Ska barnen straffas för sina föräldrars synder i Syrien?

Deras föräldrar ska ha hårda straff, retroaktivt om det behövs, såsom skedde mot toppnazister efter andra världskriget. Men är man medborgare ska man förbli medborgare – vuxna som barn. Det ska inte finnas A-lag och B-lag för medborgare.

Därför är det också skamligt att hälften av svenskarna i opinionsundersökningar sagt att de inte vill hjälpa de svenska IS –Al Qaida-barnen tillbaka till Sverige. Barnen är oskyldiga svenska medborgare och ska självklart hjälpas hem.

IS-föräldrarna får gärna stanna kvar i Syrien för min del. Men tar de sig själva hem till Sverige måste de tas emot som alla andra medborgare med rätt att bo i sitt hemland Sverige. Men se till att de döms hårt och rättvist av internationell domstol.

Hans Norebrink, 69, socialistisk arbetare

Advertisements