Håkan Boströms svinerier

Håkan Boström har idag skrivit en ledare i GP som i princip går ut på att barnen till IS-medlemmar är nazister. Underförstått innebär det enligt Boström att den svenska staten inte borde hjälpa barn som är svenska medborgare att komma till Sverige. Han menar att det är stötande för svenska staten att hjälpa dessa barn. Att det är stötande att skriva om att dessa barn behöver hjälp. För fokus på nazister är inte bra.

Fast barnen är ju inte nazister, inte islamister. Deras föräldrar var det eller är det. Att hjälpa barnen som vill komma till Sverige är som jag ser det självklart. Jag bryr mig faktiskt inte om huruvida de är svenska medborgare eller inte. Jag tycker svenska staten kan hjälpa alla barn som blivit föräldralösa i det syriska kriget eller behöver hjälp av andra skäl. Jag tycker också staten kan hjälpa fler vuxna som drabbats av kriget.

Håkan Boström vill inte hjälpa nån. Inte de vuxna som drabbats av kriget, oavsett om de är medlemmar i IS eller inte. Inte barnen. Framförallt inte tonårsbarn. Han är mot en humanistisk flyktingpolitik och fientlig till invandring på ett sätt som jag ser som rasism. För att få fram sin i grunden rasistiska ståndpunkt skriver han vad som helst. Nu har han därför skrivit en svinaktig ledare inriktad på att väcka avsky för den som hjälper oskyldiga barn. Eftersom de är barn till nazister och islamister är det nämligen stötande enligt Boström.

Faktum är att Boström också förfalskar historien. Sverige hjälpte barn till nazister. Efter andra världskriget kom mängder med tyska barn till Sverige. Faktiskt flera tusen. Säkert var många av dem barn till nazistiska soldater och en del var barn till SS-män. Svenska staten hjälpte dem utan att det behövde skrivas ledare och artiklar om saken. Det borde den svenska staten också ha gjort nu, med barnen till islamister såväl som med andra barn i Syrien. Ledare och artiklar som ställde krav på regeringen borde inte ha behövts.

Svenska staten hjälpte också många barn till tyska soldater och nazister som föddes i Norge. En del av dessa barn flyttade till Sverige till släktingar eller med sina föräldrar, bara en eller ibland till och med båda. En del av de barn från Norge som följt med sina nazistiska fäder eller förts till Tyskland blev adopterade av svenska föräldrar då de hade förlorat sina tyska pappor.

De svenska SS-frivilligas barn togsockså om hand av den svenska staten. I den mån de hade barn så bodde dess barn nämligen i Sverige. Så på den punkten svamlar Håkan Boström. Han förfalskar historien. Hans ledare är faktiskt inget annat än ett historieförfalskande lögnaktigt svineri.

I samband med andra världskriget hjälpte svenska staten barn till SS-män, barn till tyska nazisoldater, föräldralösa barn oavsett ursprung osv. Det borde svenska staten göra även idag med barn som drabbats av det syriska kriget.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!