Årets sommarpratare är intressantare än på många år

Årets sommarpratare har presenterats. Det är faktiskt fler jag är intresserad av att lyssna på än på många år. Men också några jag absolut inte tänker lyssna på. Bland de senare finns den reaktionäre Hamid Zafar, den supertråkige Leif Östling (alla företagsledare brukar vara grymt tråkiga), John Lundvik som är en ung artist och de brukar sällan ha nåt att säga, reaktionära Isabella Löwengrip (Blondinbella) som jag finner outhärdlig på de allra flesta sätt och Niklas Lidström då idrottsstjärnor oftast är tråkiga och inte har nåt intressant att säga.

Person jag är intresserad av att lyssna på är Fares Fares, Stina Wollter, Jonas Hassen Khemiri, Anne Ramberg, Emma Frans, Björn Runge, Ola Serneke trots att han är storföretagsledare, men han har skrivit kommentarer på min blogg och Eija Hetekivi Olsson även om jag upplever henne som lite hård i verkligheten (de enstaka gånger jag stött på henne).

Oftast hinner jag dock inte lyssna. Det är full rull i huset med barnbarnen på besök, vi är på stranden eller på nån annan utflykt. Jag behöver klippa gräset eller göra nåt annat jobb i trädgården. Det är mycket som gör att jag inte lyssnar på sommarpratare. Den avgörande faktorn är dock att jag inte gillar att lyssna på radio, informationen kommer för sakta, jag blir tokig när de säger en masa strunt och börjar prata med radion etc. Det är samma problem med nyheter på TV.

Advertisements