Hot mot vittne i bilbrandsrättegång

I tisdagskväll brändes 12 bilar ut totalt och 14 bilar skadades vid vad som tros vara en anlagd brand på ett parkeringsdäck i Gåsmossen, Askim. Det som är udda med branden är att den inträffade i ett i huvudsak rikt område (Askim) även om just det bostadsområde som drabbades av branden är ett ganska vanligt bostadsområde. Polisen utreder det hela som mordbrand.

GP hävdar att det skulle finnas en koppling mellan Askimsbranden och bilbränderna förra året. Det verkar inte vara korrekt, det verkar inte alls finnas någon sådan koppling. Troligen är det väl lokala småkriminella som tänt på i Askim, där har ju tidigare avslöjats ett kriminellt gäng som sysslat med knarkaffärer.

En bil som bränds samma natt som branden i Askim tillhör däremot en man som filmade de som anlade bränderna i Frölunda förra året. Den bilen eldades upp på Norra Dragspelsgatan där den värsta anlagda branden inträffade förra året. Igår genomfördes också en större polisaktion på samma gata, om det har koppling till bränderna är dock okänt. Det ska nu under hösten vara rättegång mot de som misstänks för den branden och fler anlagda bränder förra hösten. I rättegången mot de som åtalats för de anlagda bränderna i Frölunda förra året ska filmen användas som bevis. Det kan därför handla om en varning till honom. Eller ren hämnd.

Den uppbrända bilen i Frölunda verkar dock inte ha något med branden i Askim att göra. Kopplingen verkar inte finnas där. GP tycks fantisera flitigt på det punkten.

Advertisements