Explosion i Rannebergen

Natten till idag exploderade någon form av sprängladdning utomhus i Rannebergen. Vittnen upplevde att explosionen var kraftig. Endast materiella skador uppstod och inga personer skadades. Det är ännu oklart vad explosionen orsakades av och ännu mindre är känt om anledningen. Kanske handlar det om någon form av varning eller hot.

Rannebergen har låg andel invandrare och är ett starkt fäste för den religiösa gruppen Jehovas vittnen. Det har också under mycket lång tid varit ett av Sverigedemokraternas starkaste fästen i Göteborg. Där har regelbundet skett ett antal våldsdåd. 2013 sköts en man ihjäl på Fjällbinkan, 2015 sköts en man ihjäl i sin bil på Gunnaredsterrassen.mellan Angered C och Rannebergen. Bägge morden var gängrelaterade. På Gunnaredsterrassen bodde också Magnus Natschki som mördades av personer som delvis har högerextrema kopplingar.

Häromdagen var det också någon slags planerad uppgörelse mellan två grupper av ungdomar i Rannebergen. Vittnen rapporterade att skjutvapen synts men när polisen anlände och lyckades gripa några av ungdomarna hittades inga skjutvapen. Kanske har explosionen samband med denna händelse.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!