Göteborgshistoria

På sajten Det gamla Göteborg har jag nyligen avslutat skriverierna om stenstaden dvs Vasastaden, Lorensberg och Heden. Det arbetat har omfattat en stor mängd artiklar om olika kvarter, speciella byggnader, skolor, idrottsanläggningar och personer förknippade med dessa. Bland annat Lorensbergs villastadLorensberg cirkusFolkteatern i LorensbergWalhalla IdrottsplatsJubileumsutställningens område 1923Svenska MässanFruntimmersföreningens flickskola och mycket mer.

Nu är det dags för resten av det område som det ursprungliga Göteborg omfattade, Stampen, vassarna i nuvarande Gullbergsvass och Hultmans holme, Olskroken, Redbergslid, Bagaregården, Härlanda, Ånäs, Gamlestaden, Partihallarna, Marieholm, Kviberg med mera. Dessutom Utby och Alelyckan/Skräppekärr som är lite speciella i sammanhanget. Stampen har jag redan börjat skriva om.

Därefter kommer jag att skriva om Göteborgs olika stadsdelar i den ordning de inkorporerades och införlivades i Göteborg.

Advertisements