Man dödad i Malmö-skjutning

Polis och ambulans larmades till Munkhättegatan/Serenadgatan i Högaholm (grannstadsdel med Lindängen), Malmö, med anledning av en misstänkt skottlossning klockan 10 på torsdagskvällen. På en cykelbana anträffades en person med misstänkta skottskador. Personen fördes till sjukhus med ambulans men men livet på honom kunde inte räddas utan han avled på sjukhuset. Den avlidne är en man född -91. Polisen har inlett  förundersökning om mord.

På platsen där mannen anträffades fanns även ett fordon. Fordonet kommer genomgå en teknisk undersökning och tas i beslag.

20 minuter innan skottlossningen på Lindängen kom ett larm om en trafikolycka vid Sevedsplan in. I larmet fanns uppgifter om att ett skjutvapen kunde vara inblandat. Men på platsen fanns inga tecken på någon trafikolycka och inga skadade personer anträffades. Polisen undersöker nu om det handlar om ett falsklarm som har samband med skjutningen i Högaholm.

Klockan 2 på natten inträffade också ett bombdåd i Seved. En parkerad bil exploderade. tre personer har gripits i samband med den händelsen men polisen kan i nuläget inte se någon koppling mellan explosionen och mordet.

Enligt uppgifter SVT Veckans Brott ska den dödade mannen ha en central roll i något kriminella nätverk i Malmö. Enligt osäkra uppgifter ska mannen ha namnet Achraf Tofigh och ha en koppling till det kriminella nätverket kring Amir Mekky. Han är åtalad och dömd flera gånger för olika brott.

Mordet kan också ha en koppling till en kidnappning som ägde rum i juni 2018. Han ska eventuellt ha varit en av de 3 gripna och anhållna misstänkta förövarna. Ytterligare en person ska enligt vissa uppgifter ha varit misstänkt. Ingen dömdes dock för kidnappningen, det kom inte ens till åtal. Av de personer som var misstänkta för kidnappningen har tre nu skjutits ihjäl. En sköts på von Rosens väg i närheten av Rosengårds centrum den 16 juli 2018 och en sköts vid ett annat tillfälle. Nu ska alltså en tredje vara skjuten. Den kidnappade var Mio Bano*ic Johans*on, Han ska ha en nära anhörig, en 35-årig man, som ryktas vara en betydande person i Malmös undre värld vad det gäller knarkhandel.

Advertisements