Dödsskjutning på pizzeria i Malmö

Polis och ambulans larmades vid niotiden på lördagskvällen till en restaurang, en pizzeria, på Möllevångstorget i Möllevången, Malmö, med anledning av en misstänkt skottlossning. Skottlossningen inträffade bara en kort stund efter en explosion i västra delarna av centrala Malmö som förstörde minst två bilar. Om de två händelserna hänger ihop har kanske ett nytt mönster uppstått i Malmö. Spräng en bomb eller larma om ett brott för att avleda polisens uppmärksamhet och skjut sedan någon på en helt annan plats. Det var nämligen på likartat sätt vid den förra dödsskjutningen i Malmö.

På plats anträffades en person med misstänkta skottskador. En kort stund senare kom ytterligare en person med misstänkta skottskador direkt till akutmottagningen i privat bil. En av de skjutna personerna, en unge kille, en 15-åring, avled senare på sjukhuset. Den andre som är i samma ålder ska ha livshotande skador.

Möllevångstorget är kameraövervakat. Polisen menar att det kan hjälpa dem med utredningen. Men det är sannolikt rent önsketänkande. I länder där varenda gata är kameraövervakad som Storbritannien är uppklarningen av brott inte bättre än i Sverige och antalet grova våldsdåd inte färre. Skjutningen vi Möllevångstorget är istället en god illustration att kameraövervakning är helt meningslöst för att förhindra våldsbrott.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!