Explosioner i Husby och Kista

Halv tre natten till idag skedde en explosion i ett hus på Tönsbergsgatan i Husby och en kvart senare exploderade det på Sorögatan i Kista. Enligt polisen skedde explosionerna i eller vid fastigheterna, på Sorögatan sannolikt i trapphuset och på Tönsbergsgatan kanske på en balkong.

Explosionerna var kraftiga och det föreligger rasrisk. Hela fastigheten på Sorögatan har evakuerats men bara ett antal lägenheter på Tönsbergsgatan. Ett femtiotal personer har därför evakuerats.

De två sprängningarna som skedde nära varandra hör rimligen ihop. I de flesta lägenheter på de två adresserna bor det äldre personer. Samtidigt är det så att fastigheterna förenas av att medlemmar i en och samma släkt verkar bo i bägge två, dock inte på den våning där det verkar ha sprängts på Tönsbergsgatan. Det är trots det svårt att hitta någon tänkbar måltavla i fastigheterna.

Leif GW Perssons teori om att högerextremister spränger bomber för att skapa ett undantagsliknande tillstånd i syfte att skapa rädsla, mer rasism och drastiska odemokratiska lagförändringar blir faktiskt mer och mer trovärdig.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!