Svensk gängkriminell gripen i Dubai

En ung man som är kände från Malmös under värld sen lång tid tillbaka trots att han bara är 23 år gammal har gripits i Dubai efter att han varit efterlyst i både Sverige och Spanien en tid. Mekky har befunnit sig i Dubai sen 2018 då han lyckades undkomma den spanska polisen.

Den unge mannen som heter Amir Mekky är dansk medborgare men i huvudsak uppvuxen i Malmö. i Sverige anses han ha varit den ledande personen i en kriminell gruppering i Malmö som varit inblandad i många skjutningar.

Han anses i Spanien ha varit ledare för ett gäng som kallas Los Suecos vilka var kända för att åta sig kontraktsmord. Den spanska polisen uppger att han är misstänkt för mord, narkotikabrott och penningtvätt. Sedan tidigare sitter sex personer från Los Suecos häktade i Spanien för inblandning i samma brott som Amir Mekky misstänks för.

Läs mer:

Advertisements