Mannen med dubbelmoral – pampen Jan Emanuel Johansson

Den tidigare sossepampen, numera ledamoten i Stockholms handelskammare, Jan Emanuel Johansson, skrev en rabiat debattartikel i GP där han hetsade mot ungdomar som satte sig upp mot polisen. Han vill ha hårdare tag, straff och våld från polisen sida mot ungdomar som han kallar ligister.

Det har sen visat sig att han skänker pengar till Djurfront, en organisation som uppmanar till våld, mord, mordbränder med mera samt trakasserar och hotar enskilda människor inklusive barn. det går ju därmed att hävda att Johansson är sin våldsideologi trogen. Våld är alltid bra förutom när det riktas mot polisen tycks vara han ställningstagande.

Men sannolikt handlar det istället om dubbelmoral. Johansson tycker våld är bra när våldet används för syfte han sympatiserar med. Om polisen slår ner och använder våld mot kravallande invandrarungdomar är det bra. Om djurrättsaktivister använder våld och hot mot enskilda näringsidkare och bönder samt deras barn och fruar är det också bra enligt Johansson. Han skänkte pengar till Djurfront för en insamling som direkt ämnad till att trakassera en enskild minkfarmare.

Johansson är därför inte trovärdig när hävdar att ligister ska sättas åt. Det han tycks mena är att invandrarungdomar från arbetarklassen ska klämmas åt hårt, medan medelklassungdomar och medelklasspersoner från djurrättsrörelsen ska få pengar.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!