Minderårig flicka dödad av förlupen kula vid drive-by-skjutning

En ung flicka sköts till döds vid en skjutning vid en bensinmack och Macdonaldsrestaurang i Hallunda. Skjutningen skedde ungefär halv fyra på morgonen idag. Enligt Expressen befann sig några från Botkyrkanätverket på platsen och de skulle ha varit måltavlan för skjutningen. Skotten ska ha avlossats från personer i en bil som körde förbi. Den unga flickan, enligt uppgift född 2007, träffades av allt att döma av en förlupen kula. Om någon av personerna från Botkyrkanätverket träffades av nåt skott är oklart. Enligt Expressens källor hade de dock skyddsvästar.

Flickan bor inte så långt ifrån platsen men det är onekligen något märkligt att hon befann vid en bensinmack och restaurang klockan 4 på söndagsmorgon med tanke på hennes unga ålder. Om hon nu inte var där med någon av sina föräldrar. Oavsett är det helt oacceptabelt att unga män kör in på en bensinmack och öppnar eld mot en restaurang där det finns många människor utan nån som helst koppling till brottslighet.

Polisen ska ha hämtat in fler personer på förhör men det är oklart om de tär misstänkta eller om de tillhör de som beskjutits eller har koppling till dem

Den unga flickan är ett av flera unga oskyldiga offer för gängvåld i Sverige under de senaste 10 åren däribland den 4-åriga flickan som dödades av en bilbomb i Torslanda, en liten pojke som dödades av en handgranat som slängdes in i en lägenhet i Biskopsgården samt en 16-åring i Länsmansgården. Det finns även några unga kvinnor som dödats när måltavlorna för skjutandet varit deras män, exempelvis Ndella Jack och Karolin Hakim i Malmö.

Läs mer: Gängland Stockholm – Botkyrka

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!