Har kriminella verkligen upprättat vägspärrar i Göteborg?

Media har rapporterat om att kriminella i Göteborg upprättat vägspärrar kring vissa stadsdelar såsom Hjällbo och Hammarkullen i Göteborg. Av allt att döma har det inte hänt. Tidningarna har hävdat att bilar stoppats och kontrollerats. Det verkar vara helt påhittade uppgifter. Vad som bevisligen skett är att unga män som anser sig lojala med det kriminella nätverket kring familjen Ali Khan stått vid infartsvägar till Hammarkullen (det finns bara några få) och kollat in vilka bilar som närmade sig stadsdelen.

GP har inte presenterat ett enda belägg för att någon faktiskt blivit stoppad och de hart gått på en uppgift från en anonym tipsare. Inte heller P4 Göteborg eller DN har presenterat några som helst belägg för att någon påstådd vägspärr faktiskt existerat. Inte ens på ryktesfabriken flashback finns det någon som kan bekräfta att det hela ägt rum. Det hela handlar därför bara om rent rasistisk ryktesspridning om fattiga bostadsområden och det skulle inte förvåna mig ett dugg om källan till de med all sannolikhet falska uppgifterna är en nazist.

När det gäller kriminella gäng och släkten Ali Khan i synnerhet tycks all faktagranskning och sanningsenlighet försvinna från media.

Det finns i nuläget inga som helst bevis för att kriminella upprättat vägspärrar.

Läs mer:

Advertisements