Lyckad demonstration mot NATO i Göteborg

Samma dag (lördag 12 maj) som tusentals människor sprang Göteborgsvarvet genomfördes också en demonstration mot NATO med anledning av ett flottbesök. Demonstrationen samlade uppemot 3000 personer och genomfördes i en anda av kamp och solidaritet enligt de rapporter jag fått från deltagare. Själv var jag ju tyvärr i Stockholm på möte.

Socialistiska Partiet skrev så här i sitt flygblad med anledning av NATO-besöket:

SVERIGES KRIGSMAKT HAR länge varit nära knuten till NATO. Under täckmantel av neutralitet har det mesta – från materiel till spionverksamhet – anpassats till de USA-ledda styrkorna.

IDAG FÖRSÖKER REGERINGEN knappt dölja Sveriges uppslutning kring denna militärpakt, när svenska soldater, flygplan och båtar trimmas in i NRF, NATO Response Force. NRF, som i dagarna använder Göteborg för att förbereda en invasionsövning, är en inledande attackstyrka
som snabbt skall bereda vägen för större NATO-operationer varhelst de amerikanska eller
europeiska storföretagens intressen, marknader eller råvarutillgångar hotas.

TILL DENNA ANDGREPPSSTYRKA har Sveriges regering ansökt om att få ansluta förband ur den svenska krigsmakten för att få sitta med vid bordet bland de andra rövarstaterna.

SVENSKA TRUPPER ÄR idag ställda under NATO-befäl i Afghanistan och hjälper till att avlasta USA:s militär som knappt orkar hålla sig kvar i Irak samtidigt som de hotar Iran. Sedan 2001 har den svenska exporten av vapen fördubblats och förbudet mot vapenexport till krigförande länder gäller inte USA. Och hur skulle det kunna göra det när svenska trupper deltar i krig under USA:s ledning och nu förbereder sig för nya krigsinsatser under NATO:s befäl?

GENOM ATT GÖRA SVERIGE till krigförande stat och i praktiken ansluta oss till NATO utsätter de oss alla för fara. Steg för steg försöker nu regering, industri och militärer vänja oss vid kriget. Men vi får aldrig vänja oss! Tvärtom måste vi säga stopp nu, innan vi dras ännu djupare ner krigets vanvett.

INTE EN SOLDAT, INTE ETT GEVÄR,INTE EN KRONA TILL NATO!
INGA SVENSKA TRUPPER TILL NATO! AVBRYT VAPENEXPORTEN TILL USA! SVERIGE UT UR AFGHANISTAN!

Läs mer: Jinge.se, GP, GT, DN, SVD

Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements