Google gillar inte FRA

Google spara på allt möjligt om internetanvändaren, men tycker inte de svenska myndigheterna ska spara på information om alla som kommunicerar till och från Sverige. Nättidningen Yelah.net har en artikel om Googles kritik mot den svenska regeringens övervakningsförslag.

– Vi har kontaktat svenska myndigheter för att ge vår syn på förslaget och vi har gjort det klart att vi aldrig kommer att placera några servrar innanför Sveriges gränser om förslaget går igenom, säger Peter Fleischer, integritetsexpert hos Google, till tidningen Internetworld.

Han jämför Sverige med diktaturer och säger att ”[lag]förslaget är sprunget ur en tradition inledd av Saudiarabien och Kina och hör helt enkelt inte hemma i en västerländsk demokrati”.

Google hotar med att inte investera i Sverige om regeringens förslag går igenom. Googles attityd ger mig dubbla känslor. Det är väl bar att de kritiserar den svenska regeringens överdrivna övervakning av svenska medborgare och andra. Å andra sidan så är jag inte helt positiv till företag som kör med utpressning. Inte heller till företag som själva övervakar vad vi sysslar med på nätet. Det är mycket dubbelmoral över det hela, över Googles agerande.

Läs mer: Metro, SVD1, SVD2, SVD3, DN

Andra bloggar om: , ,