Idioter till journalister?

Eller är det rubriksättarna? Vem ska man skylla på? Att de aldrig lär sig.

Det finns inga olagliga demonstrationer. Det finns otillåtna demonstrationer. Det är demonstrationer som man inte sökt eller inte fått demonstrationstillstånd för. Vilket inte innebär att de är olagliga. De kan eventuellt bryta mot nån lag. Det är i så fall den som är ansvarig anordnare som kan bryta mot lagen. Inte demonstrationen som således inte är olaglig. Det där kan tyckas vara en hårfin skillnad, men det är så vi måste se det i ett demokratiskt och öppet samhälle.

Så finns det demonstrationer som polisen upplöst på plats. Det gör inte heller demonstrationen olaglig, för den finns inte mer. Även här är det den ansvarige anordnaren som är den som kan begå ett brott, som kan bryta mot nån lag. Inte demonstrationen som sådan. Är jag petig? Javisst! Men det är viktigt att vara korrekt i sådana här sammanhang

Om det begås olagliga handlingar i samband med en demonstration gör inte heller detta själva demonstrationen olaglig.

När ska journalisterna lära sig den lagstiftning de skriver om? När ska de lära sig att uttrycka sig korrekt? Eller är journalistkåren obildbar?

Andra bloggar om: , , ,

Advertisements