Arbetsmiljön är boven

En läkare pekar ut situationen på arbetsplatserna som den viktigaste orsaken bakom det höga sjukrivningstalen i dagens DN. Han har naturligtvis rätt. I motsats till regeringen som tycks anse att många sjuka simulerar. I alla fall ska de inte vara hemma när de är sjuka.

Det är på arbetsplatsen som problemen med utbrändhet och höga sjuktal måste lösas. Övertidsarbetet måste minskas. Osäkra anställningsförhållanden, tillfällighetsanställningar etc måste bort. De skapar otrygghet och fler sjuka. Dålig arbetsmiljö måste bort. Dålig planering och dålig kontinutitet orsakar stress. Inhyrd personal som åker ut och in orsakar taskig kontinuitete och bristande planering. Med stress och utbrändhet som följd. Hela arbetslivets organisering leder till mer stress och fler sjuka.

Istället för att åtgärda problemen genom att förbättra anställningsförhållanden, arbetsförhållanden och arbetsmiljö väljer borgarregeringen att dölja problemen genom att förbjuda sjuka att vara sjukskrivna.

Bloggat: Omsorgaren
Andra bloggar om: , , , , , ,
——————————————————————————-
Läsvärt: Jinge om Irak och det senaste bombdådet och Al Qaida, Esbati om Norge Hanna Löfqvist om ”duktiga flickor” och Intisbloggen om skolpolitik