En realistisk fred kan bara uppnås med styrka?

Svenska Dagbladet slår ett slag för en republikansk presidentkandidat. Inte för att jag riktigt förstår vad SVD har för intresse i det. Men det kanske är så att de svenska borgarna vill ha en högerinriktad aggressiv amerikansk president.

Den kandidat man tror kan bli näste republikanske president är Rudy Giuliani, som först blev känd när han var borgmästare i New York.

I ledaren står en del häpnadväckande saker såsom ”Amerika är en nation som avskyr krig och älskar fred.” och ”Terroristernas krig mot USA uppmuntrades av de orealistiska och inkonsekventa handlingar vi vidtog vid terrorattacker förr. En realistisk fred kan bara uppnås med styrka.”

Amerika en nation? Sen när då? Menas USA? Sen när älskar då USA fred?
Och uppnås fred med styrka? Sån styrka USA uppvisat i Irak? Fred?

Jag utgår från att SVD stöder Guilianis åsikter då de återges utan minsta kommentar eller kritik. Något som jag finner ganska häpnadväckande. För Guiliani vill föra exakt samma politik som Bush. En politik som leder till sånt här.

Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN
Andra bloggar om: , , , , , , ,
Technorati: , , , , ,
———————————————–
Läs också Jinge om Palestina, Pierre Gilly om regeringen och Josefin Brink om pigor (förlåt hemservicebranschen)

Advertisements
  • Then französke-kocken och pasteybakaren

    lol @ SVD säger jag. En massa fantastiskt nyspråk totalt utan relevans i verkligheten.

  • Henrik Sultan

    Om monstret Giuliani vinner valet så ligger vi alla riktigt illa till. En hemskare människa får man fan leta efter… vidrigt… det är det enda jag kan säga om honom.