Odemokratiskt förslag från borgarna

Ett gäng borgerliga politiker från alliansen skriver i DN att de kan tänka kommunala nyval (fast de använder ordet extraval, lite oklart om vad menar, men jag utgår från att de menar samma sak som nyval).

Det är inte bara ordvalet som är oklart. Mycket annat är oklart. Det finns ingenting om verklig demokrati i deras inlägg, däremot om kommunalt självstyre och klassamarbete (samarbete över blockgränserna som de uttrycker det). Nej, det verkar handla om makten. De är oroliga för att småpartier som inte tillhör landets maktelit ska kunna få makt. Det är det som det hela handlar om. De vill ha förändringar och införa nyval som en metod att stoppa nya och små partier. Det är odemokratiskt, maktfullkomligt och arrogant.

Det finns andra sätt att införa kommunala nyval, för all del också nya regler för nyval till riksdagen, som ökar demokratin istället för att minska den. Som ökar de enskilda människornas deltagande i det politiska livet. Dvs totala motsatsen till borgarpolitikernas uppfattning. Byråkratiska åtgärder för att stoppa meningsmotståndare som dessa förespråkar är alltid odemokratiskt.

Det är attityden hos Schlingmann och hans kompisar som urholkar tron på demokratin. Inte att små partier tar sig in i valda församlingar och utnyttjar sin position.

Bloggat: Alliansfritt Sverige, Fredrich Legnemark
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,