Högerextrema försöker mörda

I helgen som gått överföll högerextremister människor med kniv både i Göteborg och i Stockholm. Överfallet i Stockholm rubriceras av polisen som mordförsök och två nazister har häktats. Kring överfallet i Göteborg fins det en del oklarheter forfarande och de två överfallna har deklarerat att de inte tänker vittna mot gärningsmannen.

Även i Göteborg verkar det som om högerextremister den gångna natten försökt knivmörda en man.

Det här våldet är mycket allvarligt och fortsätter nazisterna på detta vis kommer någon att bli dödad.

Men det hela får mig också att fundera över högerns och liberalernas rättspatos egentligen. De blev enormt upprörda över överfallet på en medlem i Sverigedemokraterna häromveckan och kastade ur sig den ena beskyllningen efter den andra mot den svenska vänstern. De blev sen väldigt tysta när det mesta tydde på att det var en intern uppgörelse inom SD eller en ren fejk.

Och nu när vänstermänniskor och såna som nazisterna tror är vänster utsätts för mordförsök från bevisat nazistiska förövare är de borgerliga ledarskribenterna och bloggarna tysta. Magnus fallerar, varför säger du inget nu? Karamellpojken? GUDmundson? Johan Ingenting? Och vår egen vänstergnällare, Jonas Morian? Godmodige Tommy i Kungsbacka då? Inget att säga? Accepterar ni då politiska mord? Om det är vänstermännsikor, socialister som blir dödade så är det okej? Eller hur ska man tolka er tystnad?

Borgarmedia: DN
Bloggat: Slutstadium,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

12 svar på “Högerextrema försöker mörda”

 1. Godmodige Tommy i Kungsbacka accepterar aldrig politiskt våld, eller våld överhuvudtaget, det vet du.

  Men han måste jobba också och kan inte ge 100% uppmärksamhet till varken blogg eller vad som står i tidningarna.

  Dessutom dras det snart iväg till Västerås. Gissa varför?

 2. Jag måste bara få provocera lite. Det är så irriternade med alla som anklagar hela vänstern så fort nåt litet bråk uppstår nånstans.

  Nej, det kan man inte 100% allstå. Fast jag har ju inget jobb, så det är lättare för mig. Fast jag har fått ett jobb. Tillfälligt. Börjar om två veckor.

  Landsmöte i Folkpartiet. Ha det så trevligt. Men jag förstår inte varför ni valt Jan Björklund till ledare

 3. Våld överhuvudtaget är fullständigt oacceptabelt. Då ser jag till människan inte vad den företräder. Dumbommar finns det i alla läger, tyvärr.

 4. Nej, våld är inte av princip oacceptabelt.

  Det är aceptabelt om jag me våld försvarar mig eller mina barn mot övergrepp. Det är acceptablet om vi försvarar Sverige med våld mot angripare. Det är acceptabelt för Iraks eller Palestinas befolkning att använda våld när de försvarar sig.

  En liberal kanske tycker det är acceptabelt med våld från västmakterna i Afghanistan. Det tycker inte jag. Däremot är det acceptabelt med våld från de som försvarar sig mot ockuaption.

  Det är acceptabelt när polisen använder våld mot värdetransportrånare. Inte acceptablet nrä rånare användr våld mort den de rånar. Osv.

  Inte acceptabelt med politiskt våld i dagens Sverige.

  Och glöm inte nazister mördar. Polsier, homosexuella, fackligt aktiva osv. Vänstern har aldrig (med ett undantag) mördat någon i modern tid i Sverige. Enda gången det hänt i Sevrieg är när strejkrytarfartyget Amalthea sprängdes i Malmö i början av 1900-talet.

 5. Anders om överfallet på (som veckor och dagar innan föregicks av mail, telefonsamtal, besök vid porten och polisanmälningar av det): ”De blev sen väldigt tysta när det mesta tydde på att det var en intern uppgörelse inom SD eller en ren fejk.”

  Ursäkta Anders — som anser att liberalismens manssmord är det sötrsta och att kommunismen inte ska granskas: Vad skulle det ha varit för uppgörelse, att Kinnunens flickvän överfölls och knivhotades, och var finns uppgifter om att något (”det mesta”!) tyder på det?

  Fullständigt obegripligt.

 6. Anders: För övrigt så har jag tagit upp nazisters våld. Dels i mitt senaste inlägg (som även handlade om vänsterexxtremas våld, som du ju inte anser får nämnas) men även i andra inlägg.

  Varför ljuger du, och kan du inte svara på det svar jag gav till dig där istället för att pinna iväg till din egen blogg och fortsätta ljuga?

 7. Magnus. Om Kinnunen. Det finns mycket som tyder på att det är internt elelr en fejk. Läs hos Funebo, Petter och Jinge.

  Skulle jag inte tycka att kommunismen (stalinismen som jag säger) granskas? Det är självklart att jag tycker det. Det var ändå oss (folk tillhörande min politiska riktning) de dödade först.

  Och ja, liberalismen har medfört fler döda än stalinismen. Bara i Kina och Indien dog fler i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet på grund av liberalismen som ideologi och kapitalismen som ekonomiskt system.

  Och Magnus fallerar, jag vet att du har skrivit om nazivåld, ävne om jag kanske missat det senaste du skrivit och därför kanske är lite oschysst mot dig. Men varför bruakr ni låtsas att vänstern våld och extremhögerns våld är smma sak. När det inte är det.

  Extremhögern mördar folk. Det gör inte extremvänstern.

 8. En vänster-aktivist mördade Pim Fortyun. Extremvänsteraktivister (Afaiter) har tänt eld på politikers hus i Östergötland, rubricerat mordbrand.

  Vidare menar organisationer som RKU att mord är okej i ett skede av samhällsomstörtning.

  Men jag har samtidigt medgett att nazister är extremare i våldet. Dels i det inlägg som du plötsligt slutade att besvara vårt meningsutbyte i och dels i andra inlägg på bloggen.

 9. Jag fick intryck av att du ogillade utredningen om kommunismens brott mot mänskligheten när du i samma inlägg som du krävde en kampanj mot ”liberalismens brott” positivt nämnde Åsa Linberborgs artikel (hon är ju negativ till det projektet):
  http://www.zaramis.nu/blog/2007/08/stalinismens-och-liberalismens-brott.html

  Din kommentar om att liberalismen och kapitalismen dödar som system, vilket du jämför med riktade politiska mord och massmord är typiskt vänster, och med den logiken dör fortfarande 100000-tals varje år i västvärlden i det som du Kalle Anka-mässigt benämner politiskt massmord — d v s på grund av kapitalismen. Inte sant?

  Man kan ju bara ta alla döda i sånt som trafikolyckor (kapitalism), av värmeslag (växthuseffekt) o s v.

  Månniskor känner till att det är socialismen — i dag exempelvis i Mugabes Zimbabwe — som massmördar genom fattigdom och armod, samt att handel och kapitalistisk ekonomi ger välstånd och frihet från nöd.

 10. Magnus: Bara för att man är negativ till regeringens kampanj (som jag ju är, eftersom jag inte anser att den har ett seriöst syfte) betyder det inte att man är emot att stalinismens brott granskas.

  Pim Fortyun blev väl inte mördad i Sverige? Jag menade alltså Sverige.

  Ja, AFA har begått våldsbrott. Det har jag aldrig förnekat. Men vänstern i Sverige har de senaste hundra åren inte dödat en enda person.

  Nu är ju inte Mugabe socialist. Har aldrig varit. Kommer aldrig att vara. Bara för att man säger att man är det, är man det inte . Det argumentet fick jag då jag påpekade att Pinochet faktiskt kallade sig liberal och hade liberala rådgivare. Så det måste väl gälla i dett fall också.

  Först säger du att liberalismen och kapitalismen inte är ansvariga för svält och massmord i sina länder. Sen säger du att Mugabe är ansvarig i sitt land. Och därmed alla socialister enligt dig. Lite konsekvens om jag får be. Är Mugabe ansvarig så är också liberalismen och kapitalismen ansvarig för 50 miljoner som svalt ihjäl i kolonialismens Indien och Kina.

 11. I min värld är våld oacceptabelt – för jag gillar det inte överhuvudtaget. Tyvärr måste man ju leva med att andra har en anna syn. Jag är en moderat fredsaktivist som tycker att alla ska ha en eegn korkek…

Kommentarer är stängda.