Är skuggbudgeten arbetarvänlig?

I alla fall är den vänligare mot pensionärer än vad borgarnas politik är. Och sossarna vill återställa a-kassan. Förmögenhetsskatt och fastighetsskatt ska också återställas. Det låter ju i och för sig bra. Frågan är dock hur trovärdigt detta är. Förra gången de ville återställa något som borgarna ställt till med hände ingenting. Ingen återställning blev resultatet.

Miljöpartiet å sin sida, satsar hellre på de unga. Och liksom vänsterpartiet är man emot att folk ska tvingas bosätta sig på vissa orter.

Men i det stora hela tycker jag inte att skuggbudgeten verkar var nåt speciellt annorlunda än borgarnas budget. Den är inte mer arbetarvänlig i det stora hela än vad alliansens budget är. Bara lite mindre dålig.

Slutsatsen av det är att det inte räcker med att sossarna med stöd av vänsterpartiet och miljöpartiet vinner nästa val. Alla tre partierna måste dessutom pressas att föra en radikal vänsterpolitik. En politik för arbetarklassens intressen.

Om vänsterpartiets budget kan man också läsa, hos Esbati och hos vänsterpartiet. Hela vänsterpartiets förslag kan också laddas ner.

Bloggat: Sjölander,
Budgeten i helhet, budgeten i korthet
Borgarmedia: SVD1, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, SR, DN6, SVD2
Andra bloggar om: , , , , , , ,
———————————————————————————–
Alliansfritt Sverige om Federley och sjukfrånvaro och om finansministerns siffertrixande
,